Esbjerg Havn News Brief - Juni 2021

Kære læser,

Først og fremmest – tak for et godt årsmøde. Det var en fornøjelse at se så mange brugere af havnen repræsenteret. Pandemien har lagt en dæmper på vores fysiske møder gennem de seneste 18 måneder, så derfor var det ekstra godt at kunne samles.

Som det fremgår af reportagen her i nyhedsbrevet fra årsmødet, så var der en god stemning og positive toner fra en række af oplægsholderne. Det stemmer fint overens med min egen vurdering. Både havnen og de fleste virksomheder på havnen, er på vej tilbage efter en svær tid, og vi kigger ind i en spændende periode, hvor vi forhåbentlig får travlt. Det kan du læse mere om i dette nyhedsbrev, hvor vi fortæller om, at Esbjerg Havn er det rigtige sted på det rigtige tidspunkt, men at vi også skal turde at gribe chancen for at lykkes med at fortsat spille en hovedrolle i den grønne omstilling.

Som formanden også konstaterede på Årsmødet, så har vi de finansielle muskler og vores ejeres opbakning til at rykke hurtigt og foretage endog meget store investeringer. Men vi har også brug for en håndsrækning fra de statslige myndigheder og politikere, så vi kan rykke hurtigere fra ide til handling i forbindelse med udvidelser af både havn og sejlrender, som er afgørende for vores konkurrencedygtighed og dermed vækst og beskæftigelse på havnen. Det håber vi på falder på plads snarest.

Det kræver godt samarbejde at nå derhen, og derfor er jeg også glad for at kunne fortælle, at vi på havnen oplever et ekstraordinært tæt og godt samarbejde med brugerne af havnen. Det lover godt.

For at kunne lykkes med at gribe chancen, skal vi også være frontrunnere som havn, og blive endnu grønnere end vi er nu. Derfor er vi også glade og stolte for at præsentere en ny aftale med IT-giganten Atos, som hjælper os med at kunne tilbyde kunderne en beregner, der kan sikre den grønnest mulige transportvej, som samtidig er økonomisk fordelagtig.

På årsmødet blev tallene fra 2020-regnskabet gennemgået. Selvom de ikke er nye, er de stadig positive. Som Esbjerg Havns formand Flemming N. Enevoldsen sagde som en afsluttende bemærkning: Når vi investerer 65 millioner kroner i infrastruktur, så er det et fint billede på vores store forventninger til de kommende år.

God fornøjelse med læsningen.

Dennis Jul Pedersen

Havnedirektør

Tilbage til nyhedsoversigten