Esbjerg Havn News Brief - September 2019

Kære læser

Velkommen til Esbjerg Havns nyhedsbrev

Regeringen har meldt ud, at de ønsker en 70 procents CO2-reduktion i 2030, og for få dage siden støttede DI op med 150 konkrete forslag til at reducere med 65 procent.

Klimaindsatsen samles mere og mere og bliver stærkere og stærkere. For Esbjerg Havn betyder det, at vi skal være klar til den fremtid, som tegner sig mere og mere klar i takt med politiske udmeldinger og udmeldingerne fra dansk industri.

Heldigvis er vi godt i gang. På Esbjerg Havn har vi længe sat klima på dagsordenen og gjort det til en del af vores daglige arbejde. Mange arealer på havnen er gjort klar til en fremtid, hvor ikke mindst vind vil spille en større rolle.

Vindmølleparkerne bliver dog ikke bygget på en dag. Det tager 2-3 år at forberede et udbud og herefter et par år at gennemføre udbuddet. Så de mange parker, som mange forventer, vil tidligst blive bygget fra 2023/24 og frem. Der må ikke spildes værdifuld tid, og vi skal også i Esbjerg gøre os yderligere klar med kapaciteter, koncepter og kompetencer, som de store ambitioner for fremtiden kræver. Det gælder både Esbjerg Havn, og ikke mindst de virksomheder, som udgør hub’en. Vi skal gøre en stor, fælles indsats, men så er der også store muligheder bagefter.

Virksomheder har forberedt sig på Brexit

Brexit er et andet emne, som vi følger meget tæt. Vi har daglig kontakt til kolleger og kunder og har intensiveret dialogen til alle sider. I august havde vi besøg af Skatteministeren, som sammen med Landbrugsorganisationerne og industrien satte fokus på Brexit. Men det er fortsat uklart, hvordan det ender.

Her i nyhedsbrevet kan du dog læse mere om, hvordan mange af havnens virksomheder har forberedt sig og læse om DI, der fortæller, at de mener, at de fleste er godt forberedt - uanset hvordan det ender. Læs mere her.

I dette nyhedsbrev kan du også læse interview med tre nyvalgte energiordførere fra S, V og SF. De melder offensivt ud om grønne energiløsninger og har alle tre visioner, der kan få en afgørende og mærkbar indflydelse på Esbjerg Havn. Læs mere her.

En gruppe unikke havnearbejdere

I september 1944 blev Losseklubben dannet på Esbjerg Havn. Det er en sammenslutning af havnearbejdere, overvejende løstansatte, der stadig den dag i dag er med til at organisere deres arbejde på havnen.

Her 75 år efter dannelsen organiserer Losseklubben to daglige mønstringer, så virksomheder med timers varsel kan hyre hjælp til opgaver, hvilket er helt unikt. Opgaverne er vidt forskellige, men helt afgørende for, at havnen kan fungere. Læs en reportagen fra en dag i mønstringshuset her

God læselyst!

Dennis Jul Pedersen

Havnedirektør

Tilbage til nyhedsoversigten