marts 20, 2018

150-års fødselsdag: Esbjerg Havn udgiver jubilæumsbog

Billede8

Har du spørgsmål?

Karin rix hollander

Karin Rix Holländer

Direktionssekretær

I anledning af 150-års fødselsdagen udgiver havnen en jubilæumsbog. Det bliver markeret ved et arrangement torsdag den 5. april, hvor Esbjerg Havn har inviteret bogens forfattere samt tidligere havnearbejdere Henning Hyllested og Erik Trigger til at komme og fortælle anekdoter fra havnen.

I 1868 besluttede Rigsdagen at anlægge Esbjerg Havn. Dengang bestod byen af en gård, tre huse og 23 indbyggere. I dag er Esbjerg Havn vokset til en international havn hvor olie- og gas, offshore vindmøller og godsfærgetrafik fylder havnebassinerne. Udviklen er beskrevet i en ny bog, som Esbjerg Havn udgiver i forbindelse med 150 års jubilæet. 

I bogen kan man blandt andet læse om, hvordan Esbjerg Havn i starten af 1900-tallet gik fra udelukkende at være eksporthavn til at blive fiskerihavn, og hvordan det gik til, at Esbjerg Havn i dag er Nordsøens førende offshore-vindhavn. Bogen løfter desuden sløret for en perlerække af anekdoter og fotografier fra lokalarkivet, som ikke kun tegner et billede af havnen, men også af Esbjerg by og esbjergenserne.

Udgivelsen af jubilæumsbogen bliver fejret ved et gratis arrangement torsdag den 5. april kl. 17, hvor forfatterne og særlig indbudte gæster vil fortælle historier om havnen. Arrangementet finder sted på Esbjerg Havns Servicegård, Taurusvej 3.

Ved arrangementet kan man købe bogen for 299,- kroner og få en hilsen med fra forfatterne.

Se programmet her.

Tilmelding

Det er gratis at deltage, og Esbjerg Havn byder på Bakskuld, snack, øl og vand til alle fremmødte.

Du tilmelder dig ved at skrive til adm@portesbjerg.dk senest den 3. april.

Gå til oversigten