juni 23, 2023

Esbjerg Havn er nu skiftehavn for krydstogter

Vasco da Gama 2 hjemmeside

Har du spørgsmål?

Karin rix hollander

Karin Rix Holländer

Direktionssekretær

Et samarbejde mellem Esbjerg Havn og Esbjerg Lufthavn har muliggjort, at Esbjerg Havn nu kan fungere som skiftehavn for krydstogter. Vasco da Gama blev første krydstogtskib, der anløb havnen for at medtage nye passagerer. De nye gæster gik gennem sikkerhedskontrollen i Esbjerg Lufthavn for derefter via shuttlebus at gå ombord på krydstogtskibet.

En lun juni-morgen gik 39 krydstogtgæster gennem sikkerhedskontrollen i Esbjerg Lufthavn. Derefter blev de kørt direkte med shuttlebus til Esbjerg Havn, hvor de gik ombord på det 219 meter lange og 31 meter brede krydstogtskib med det passende navn - Vasco da Gama.

De 39 gæster blev dermed de første nogensinde til at tage denne tur, der samtidig indviede Esbjerg Havn som skiftehavn for krydstogter. Nu kan krydstogtskibe ikke kun komme forbi og lade deres passagerer besøge Esbjerg, nu kan de også sætte passagerer af og få nye gæster ombord.

”Vi har altid fået besøg af krydstogtskibe her i Esbjerg, men vi er glade for, at vi nu kan tilbyde os selv som skiftehavn. Det er en fordel for både krydstogtrederierne, passagerne, havnen, Esbjerg og lufthavnen,” siger direktør på Esbjerg Havn, Dennis Jul Pedersen.

Esbjerg Airport hjemmeside

39 gæster gik gennem sikkerhedskontrollen i Esbjerg Lufthavn, før turen gik til havnen, hvor de gik ombord på Vasco da Gama. Foto: Esbjerg Lufhavn

Skiftehavn uden krydstogtterminal

For at kunne agere skiftehavn, skal havnen kunne tilbyde sikkerhedskontrol til de nye passagerer, som regel i form af en krydstogtterminal. Men i Esbjerg er setup’et anderledes, da Esbjerg Havn ikke har bygget en krydstogtterminal.

For Esbjerg Lufthavn tilbyder i forvejen den højeste form for sikkerhedsforanstaltninger, og da lufthavnen ligger forholdsvis tæt på havnen, gav det god mening at udnytte det gode samarbejde og de allerede tilgængelige faciliteter i lufthavnen.

”Det giver så god mening, at vi samarbejder på denne her måde, som kommer alle til gode,” siger Dennis Jul Pedersen, og Esbjerg Lufthavn istemmer:

”Vi er glade for vores gode samarbejde med Esbjerg Havn, som gør, at Esbjerg nu har mulighed for at tilbyde at modtage krydstogtpassagerer. Vi håber i fremtiden at kunne byde velkommen til mange flere krydstogtpassagerer,” siger Susanne Kruse Sørensen, der er lufthavnschef i Esbjerg Lufthavn.

Før Corona anløb 8-12 krydstogtskibe årligt Esbjerg Havn i løbet af sæsonen, og det tal ser Havnen gerne vokse til det dobbelte med deres nye titel som skiftehavn.

”Det kan vi fint håndtere inden for de rammer, vi har til rådighed nu,” siger Dennis Jul Pedersen.

Vasco da Gama Hjemmeside

Vasco da Gama kom fra Hamborg og sejlede videre til Bergen i Norge efter at have fået de 39 nye gæster ombord.

Gå til oversigten