juni 04, 2018

Kort nyt

Aaben havn

Har du spørgsmål?

Karin rix hollander

Karin Rix Holländer

Direktionssekretær

Jubilæumsfejring fortsætter

Den 24. april blev Esbjerg Havns fødselsdag fejret med et stort jubilæumsshow i Musikhuset Esbjerg, og fejringen fortsætter resten af året. Følgende arrangementer finder sted i de kommende måneder:

- Skt. Hans fest i Dokhavnen d. 23. juni kl. 17.30-23.00: Kom og oplev en festlig og folkelig Skt. Hans med musik og underholdning, aktiviteter for store og små og fakkeloptog.

- Tall Ships Races d. 18.-21. juli: d. 18. juli ankommer sejlskibe fra 17 forskellige lande til Esbjerg Havn før de d. 21. juli sejler sætter kursen mod Stavanger. Kom og oplev de store skibe og tag del i festlighederne på havnen.

Læs mere om jubilæet og de største events her: www.esbjerg150.dk

Aaben havn

Søndag den 3. juni holdt Esbjerg Havn 'Åben havn'. Her kunne gæsterne få en rundtur på havnen og blive klogere på både aktiviteter og dyreliv i og omkring Esbjerg Havn.

SH Group åbner nyt domicil på Esbjerg Havn

En af Danmarks største leverandører af hydrauliske, mekaniske og elektriske løsninger til offshore- og marineindustrien, SH Group, holdt torsdag d. 26. april housewarming i deres nye lokaler på Esbjerg Havn. Svendborg-virksomheden åbnede et mindre kontor på havnen for et år siden, men oplevede hurtigt vækst. Det krævede nye faciliteter, forklarer Bjørn Joensen, som er General Manager i SH Groups Esbjerg-afdeling:

”Vi havde allerede fra dag 1 en idé om at etablere et lokalt værksted, men det gik langt hurtigere end forventet. Allerede efter 3 måneder kunne vi se, at potentialerne for at udvide var store,” forklarer han.

De nye lokaler ligger på Trafikhavnskaj ved siden af Blue Water, som SH Group lejer sig ind hos. Foruden kontor har virksomheden nyistandsat 1.000 kvm værksted. Ifølge Bjørn Joensen er det langt fra tilfældigt, at det ny kontor er blevet placeret i Esbjerg:

”Esbjerg har et rigtig godt logistisk udgangspunkt for den type aktiviteter, vi laver på vandet. Samtidig er byen en pioner inden for offshore- og marineindustrien. Det skaber optimale betingelser for virksomheder som vores, der gerne vil udvikle og tænke innovativt i branchen,” forklarer han.

I øjeblikket er der 13 mand ansat i kontor og værksted, men Bjørn Joensen ansætter løbende nye folk.

”Jeg forventer, at vi er mindst 20 mand om et år,” siger han. Senest har SH Group bl.a. leveret den hydrauliske og elektriske løsning til den ny bro i Esbjerg, ”Landgangen”.

Dji 0041

SH Group har åbnet kontor i nye lokaler på Trafikhavnskaj.

5a8a5625 m

De nye lokaler har både kontor og værksted. Begge dele er blevet renoveret og nyistandsat forud for indflytning.

Anlægningen af ny bilterminal er i gang

1. maj påbegyndte Esbjerg Havn anlægningen af SAL’s (Scandinavian Auto Logistics, red.) nye bilterminal på Librakaj i Østhavnen. Terminalen skal være på 60.000 kvm, der svarer til mere end otte fodboldbaner, og står efter planen færdig den 1. august 2018. Henning Have A/S er entreprenør på opgaven.

Projektleder hos Esbjerg Havn, Rasmus Ager, fortæller, at der skal bruges 71.000 tons skærver til anlægsprojektet. Det leveres af tre omgange med skib fra Norge.

”Skærver er knust granit, og det har en bedre bæreevne en fx stabilgrus. Samtidig er det smart, at det ankommer med skib, fordi vi dermed ikke skal transportere det særligt langt,” siger han.

Terminalen kommer til at have 2,2 km afvandingsledninger og 2 km kabelrør. 1,2 km kantsten kommer til at indhegne de 60.000 kvm, som får belægningssten. Herunder ses første sending granitsten svarende til 27.000 tons.

Anlaegsprojekt

Der skal bruges 71.000 tons skærver til anlægsprojektet. Det leveres af tre omgange med skib fra Norge. Her ses første sending.

Gå til oversigten