marts 20, 2018

SAL indgår aftale om 60.000 kvm stor terminal på Østhavnen

Sal billede

Har du spørgsmål?

Karin rix hollander

Karin Rix Holländer

Direktionssekretær

En ny terminal skal gøre logistikken lettere for Scandinavian Auto Logistics. Med placeringen på Østhavnen er man tæt på E20 og kan designe setup’et på terminalen helt fra bunden.

Scandinavian Auto Logistics, SAL, har indgået en lejeaftale med Esbjerg havn, der skal gøre det nemmere for dem at transportere de tusindvis af biler rundt på havnen, som de håndterer hver måned. ”Vi har fået muligheden for at bygge en helt ny terminal op fra bunden, som ligger godt i forhold til E20. Så for os er det en glædelig begivenhed, og vi glæder os til at komme i gang,” siger kommerciel direktør Michael Lodberg. SAL distribuerer via Esbjerg Havn importerede biler fra bilfabrikker rundt om i hele verden til forhandlere i Skandinavien, Storbritannien og Centraleuropa. Planen er, at byggeriet skal gå i gang her til foråret, og at SAL vil flytte ind i eftersommeren. Endnu et skridt i realiseringen af masterplanen ”Det er endnu et stort skridt i realiseringen af masterplanen fra 2004.” Sådan siger havnedirektør Ole Ingrisch om udlejningen af det 60.000 kvm store område i Østhavnen. Ole Ingrisch er godt tilfreds med, at satsningen tilbage i 2004 tyder på at være rigtig. ”I masterplanen for Østhavnen lagde vi vægt på, at de nye havneområder skulle være fleksible og løbende kunne indrettes som fremtidige kunder måtte have behov for det. Det har vist sig, at den tilgang har været afgørende for vores muligheder for at tiltrække aktiviteter til Østhavnen,” siger Ole Ingrisch. I forbindelse med de nye havneområder på Østhavnen fik Esbjerg Havn i efteråret lavet en ny tilkørsel til havnen, der kører via en eksisterende rundkørsel direkte ind til havneområdet. Det giver gode logistiske forudsætninger for den nye terminal, fordi lastbilerne kan forvente at spare både tid og brændstof, når de har mulighed for at køre direkte fra terminalen og ud på E20. ”Den nye terminal er ikke kun godt nyt for havnen, men også for byen. Placeringen i øst betyder nemlig, at trafikken fra rigtig mange lastbiler dagligt dirigeres væk fra byen. Det siger sig selv, at det gavner trafiksikkerheden og miljøet,” siger Ole Ingrisch.

Sal billede

Den nye terminal til Scandinavian Auto Logistics på 60.000 kvm etableres i direkte tilknytning til havnens 2 nye RoRo-ramper og med direkte adgang til E20. Terminalen bliver nabo til en nyetableret multiterminal på den ene side og til vindmølleindustriens lagerarealer på den anden side.

For mere information:

Ole Ingrisch, havnedirektør / +45 40 57 43 00

Michael Lodberg, kommerciel direktør / +45 22 71 11 62

Gå til oversigten