august 07, 2017

Kort nyt

Kort nyt 1

Har du spørgsmål?

Karin rix hollander

Karin Rix Holländer

Direktionssekretær

Nyt areal på 78.000 m2 til havnen

Der er fortsat stor efterspørgsel efter arealer på Esbjerg Havn, og havnen har for nylig overtaget et nyt område fra staten på 78.000 m2. Det svarer til størrelsen af 11 fodboldbaner.

Arealet har siden 1980’erne været brugt til tørring og midlertidig opbevaring af forurenet sediment, som er gravet op fra havnebassinerne. Kystdirektoratet fik i 2007 den opgave at gøre det klar til havnebrug, og det er blevet fyldt op med sand og grus, og der er foretaget en cementstabilisering af området. Arealet har nu en bæreevne, så det kan anvendes til opbevaring af tunge vindmøllekomponenter som for eksempel havvindmøllevinger.

Der planlægges allerede for området, og på det første stykke er der nu ved at blive opført en lagerhal. Omdannelse af tørrefelterne er en del af projektet Ren Havn, som Folketinget har afsat 265 mio. kr. til.

Læs mere om projektet.

Kort nyt 2

Esbjerg Havns nye areal har en størrelse, der svarer til hele 11 fodboldbaner.


Esbjerg Havn underskriver erklæring om mere havvind i Nordsøen

Sammen med Danmark, Belgien og Tyskland samt en række førende energiselskaber, rederier, vindmølleproducenter og andre repræsentanter for havvindindustrien er Esbjerg Havn som den største europæiske havvindhavn medunderskriver af en ny erklæring om havvind.

Den fælles erklæring bekræfter ambitionen om at udnytte potentialet for mere havvind i Nordsøen. Og industrien erklærer sig klar til at installere 60 GW ny kapacitet i Nordsøen i perioden 2020-2030 eller minimum 4 GW om året.

”Erklæringen er et stærkt signal om, at den grønne omstilling er i fuld gang, og at der ikke skrues ned for tempoet – tværtimod,” siger Jesper Bank, som er salgsdirektør i Esbjerg Havn, og som deltog i RenewableUK og WindEuropes konference i London, hvor erklæringen blev underskrevet.

Læs hele erklæringen.

Kort nyt 1

De største havvindmøller, som i dag installeres på havvindmølleparker i Nordsøen er på hver 8 MW. Nogle er blandt andet placeret i Måde, tæt på Esbjerg Havn. I 2016 blev havvindmøller med en samlet kapacitet på hele 1.100 MW udskibet fra Esbjerg Havn.

Skoleskibet Danmark besøgte Esbjerg: Den tremastede fuldrigger var tidligere på sommeren på reparationsophold i havnen for at få sit årlige hovedeftersyn.

Esbjerg Havn havde tidligere på sommeren besøg af Skoleskibet Danmark, som var på reparationsophold i havnen for at få foretaget sit årlige hovedeftersyn. Den tremastede fuldrigger ligger normalt i Frederikshavn, når den ikke er på togt.

Kort nyt 3 0

Gå til oversigten