februar 25, 2019

Kort nyt

Kort

Har du spørgsmål?

Karin rix hollander

Karin Rix Holländer

Direktionssekretær

Afskedsreception for direktør Ole Ingrisch

Der er vagtskifte på Esbjerg Havn. Efter næsten 16 år som direktør for Esbjerg Havn har Ole Ingrisch besluttet at gå på pension. I den anledning inviteres kunder, samarbejdspartnere og venner af huset til reception i Musikhuset Esbjerg. Her vil der blive lejlighed til at sige farvel til Ole Ingrisch og goddag til den nye havnedirektør Dennis Jul Pedersen.

Receptionen finder sted onsdag den 6. marts 2019 kl. 14.00-16.00 i Musikhuset Esbjerg, Havnegade 18.

Af hensyn til forplejningen beder vi venligst om tilmelding til adm@portesbjerg.dk

Kort nyt ny ole

Efter næsten 16 år som direktør for Esbjerg Havn har Ole Ingrisch besluttet at gå på pension. Dennis Jul Pedersen er ansat som ny direktør.

Minister indleder dialog med Esbjerg Kommune om mulig fremtidig havvindmøllepark

Danmark skal have en ny havvindmøllepark, som kan levere strøm fra midten af 2020’erne. Energiforligskredsen besluttede før jul, at den enten skal opføres i Nordsøen ud for Ringkøbing eller ved Kriegers Flak ud for Sjællands østkyst. Energi-, forsyning- og klimaminister Lars Chr. Lilleholt har nu indledt dialog med de omkringliggende kommuner, heriblandt Esbjerg Kommune, for at drøfte mulighederne. Afgørelsen om placeringen af den ny park forventes at falde senest i slutningen af marts, så udbuddet kan igangsættes i juni 2019.

Læs mere om screeningsprocessen her.

Kort

Her på kortet kan du se nuværende havvindmølleparker i Danmark samt mulige placeringer til den nye park. Kilde: Energi-, forsynings- og klimaministeriet

Den gamle Esbjerg brandskole skifter navn efter ejerskifte

I august sidste år købte den private kapitalfond Polaris Private Equitys den gamle brandskole i Esbjerg, som Falck ejede. Nu skifter skolen navn til Relyon Nutec. Brandskolen har 32 fastansatte og 50 deltidsansatte og fungerer som kursus- og sikkerhedstræningsfacilitet med speciale i kurser i sikkerhed til medarbejdere i offshore-industrien. Det er brandskolen, som varetager alle bådkurser på Esbjerg Havn, og den spiller derfor en vigtig rolle for uddannelsen af de medarbejdere, som arbejder offshore ud af Esbjerg. Netop uddannelse fylder mere og mere på havnen, og de ny ejere har også meldt ud, at de forventer stigende efterspørgsel fra blandt andet olieindustrien i de kommende år. Efterhånden som industrien skruer op for investeringerne, skal endnu flere medarbejdere uddannes i sikkerhed.

Relyon Nutec driver desuden 34 centre i 20 andre lande, hvor 250.000 årligt uddannes inden for sikkerhed.

Bliv klogere på skolens faciliteter på deres Facebook-side her.

Gå til oversigten