november 07, 2023

Samarbejde med andre vindhavne intensiveres

Foto af deltagerne

Har du spørgsmål?

Karin rix hollander

Karin Rix Holländer

Direktionssekretær

Europas førende vindhavne er nu parate til at tage næste skridt med AI for at kunne optimere den grønne omstilling. Nu er det ikke kun Esbjerg Havn, der har en digital tvilling til at optimere kapaciteten. Flere andre vindhavne har også udviklet digitale tvillinger, der fremover skal tale sammen på tværs af landene.

I Cuxhaven mødtes Esbjerg Havn i slutningen af oktober med kollegaerne i det havnesamarbejde med andre vindhavne, som blev indledt tidligere i år.

Det gælder de andre store vindhavne i Port Oostende i Belgien, Groningen Seaports/Eemshaven i Holland, Niedersachsen Port/Cuxhaven i Tyskland og Nantes-Saint Nazaire Port i Frankrig og Humber i England.

Her blev det besluttet at samarbejde endnu tættere om at udnytte mulighederne i AI.

Esbjerg Havn har fået lavet en digital tvilling af havnen, der har været med til at sikre, at havvindskapaciteten kan tredobles uden at bruge mere plads. Det har flere andre havne i samarbejdet nu også fået udviklet, og fremover er planen, at de digitale tvillinger kan arbejde sammen på tværs af landegrænserne for at optimere yderligere og at inddrage alle havnene.

”De høje ambitioner i EU om opsætning af havvind kræver, at vi sætter farten op. Esbjerg deklarationen er bevis for, at samarbejde kan bringe os langt. Derfor sætter vi nu yderligere fart på vores samarbejde, så vi kan accelerere processen. For selvom det går fremad, så har vi stadig ikke kapacitet nok,” siger Dennis Jul Pedersen, direktør på Esbjerg Havn.

Gå til oversigten