september 28, 2017

Kort nyt

Havneudvidelse

Har du spørgsmål?

Karin rix hollander

Karin Rix Holländer

Direktionssekretær

116 vindmøller sendt afsted til engelske Rampion Offshore Wind Farm

Torsdag den 14. september sejlede MPI Discovery fra Esbjerg med den sidste sending vindmøller til den engelske vindmøllepark Rampion, som ligger i Den Engelske kanal, 13 km fra Brightons kyst, på en vanddybde á 20-30 meter.

Det er MHI Vestas, som har produceret møllerne, og afskibningen er den sidste af 15 i alt, som til sammen har leveret 116 komplette V112-3,45 MW vindmøller til parken. Når Rampion Offshore Wind Farm står færdig i foråret 2018, kan parken levere energi til 300.000 husstande. Parken opstilles af E.ON, som også ejer majoriteten af Rampion.

Billede til historien om rampion

Der har været 15 afskibninger i alt med installationsfartøjerne MPI Discovery og MPI Adventure.

Havneudvidelse til tiden

”Vi har kæmpet, og vi tror på det." Sådan lyder det fra entreprenørfirmaet CG Jensen A/S, der står for den store havneudvidelse på hele 250.000 kvadratmeter på Esbjerg Havn. Havneudvidelsen skulle stå klar på blot ni måneder. Det ser nu ud til at lykkes:

"Det er sgu da dejligt, og det føles godt", siger projektleder Gert Askholm og roser medarbejderne.

"Sådan noget lykkes kun, fordi vi har medarbejdere, der har været villige til at være fleksible og arbejde hårdt," fortæller han.

Det er primært offshore-møller, der har givet havnen markant vokseværk. Havnearealet skal overdrages til Esbjerg Havn den 16. oktober.

Havneudvidelse

Det nye havneareal er 250.000 kvadratmeter og overdrages som planlagt den 16. oktober.

Verdens flotteste sejlskibe kommer igen

I 2018 sættes alle sejl til, når The Tall Ships Races igen ankommer til Esbjerg Havn. De flotte sejlskibe anløber havnen i uge 29 (fra 18.-21. juli). Det forventes, at der kommer 80 store sejlskibe med 3.000 besætningsmedlemmer fra hele verden. Med et forventet besøgstal på ca. 500.000 bliver The Tall Ships Races årets største begivenhed i Esbjerg.

Det overordnede formål med the Tall Ships Races er at sende unge mellem 15 og 25 år til søs, hvor de - uanset køn, religion og nationalitet - skal samarbejde med andre unge. Efter planen skal 150 unge fra Esbjerg med på sejladsen fra Sunderland til Esbjerg, hvor de får en stor oplevelse i et internationalt og anderledes miljø, hvor engelsk er hovedsproget.

Som virksomhed kan du blive sponsor for en del af arrangementet. Eksempelvis kan du tegne et sponsorat på 10.000 kr. og blive Sailors Club sponsor. På den måde giver din virksomhed en ung muligheden for at sejle med et af de store sejlskibe fra Sunderland til Esbjerg. For flere informationer kontakt Villy Grøn (vg@esbjergkommune.dk) eller Kirsten B. Kirchner (kikir@esbjergkommune.dk) fra Esbjerg Kommunes Eventsekretariat.

1tm4871

Med et forventet besøgstal på 500.000 mennesker, bliver the Tall Ship Races den største begivenhed i Esbjerg i 2018.

Tsr 2018 map web size

150 unge fra Esbjerg skal sejle med fra Sunderland til Esbjerg.

Stor bilfærge til serviceeftersyn i Esbjerg

I slutningen af august anløb bilfærgen City of Barcelona Esbjerg Havn for at få foretaget en serviceoverhaling. City of Barcelona tilhører det belgiske rederi Euro Marine Logistics NV (EML). I August er mange af bilfabrikkerne på færgens rute mellem Nordeuropa og Middelhavet lukkede på grund af ferie, og derfor giver det mening at give færgen det årlige vedligehold, som det har brug for. Færgen lå en uge i havnen, hvor den blandt andet fik renoveret hovedmotoren og malet dækket.

Ifølge Michael Lodberg Jensen, partner i ESTEPH, som er agent for rederiet, så er det ikke tilfældigt, at de har valgt Esbjerg Havn til vedligeholdelsen. Senest har også to andre bilfærger, fra rederiet Grimaldi Lines, lagt til i Esbjerg for at få service:

”Esbjerg ligger godt i forhold til at få færgen tilbage på ruten. Når bilfabrikkerne starter op igen, så kan skibene sejle både sydpå eller til England,” forklarer Michael Lodberg Jensen og uddyber:

”Samtidig er der god logistik i forhold til at få reservedele til Esbjerg. Gode underleverandører på havnen gør det nemt at få reservedele til og fra Esbjerg fra resten af Europa.”

Se billeder af færgen herunder.

City of barcelona 20170825 012 0

City of barcelona 20170825 009

City of barcelona 20170825 011

City of barcelona 20170825 014 0

Bilfærgen City of Barcelona lå en uge i Esbjerg Havn i slutningen af august. Her fik færgen en serviceoverhaling, hvor hovedmotoren blev renoveret og dækket målet.

Gå til oversigten