december 13, 2017

Kort nyt

Esbjerg havn tyra oest

Har du spørgsmål?

Karin rix hollander

Karin Rix Holländer

Direktionssekretær

Mærsk Oil og partnerne i DUC skyder 21. mia. kr. i genopbygningen af Tyra-feltet

Planerne om en genopbygning og udvidelse af det synkende Tyra-felt har længe været på tegnebrættet. Fredag d. 1. december blev planerne en realitet, da partnerne bag Tyra-feltet blev enige om af afsætte 21 milliarder kroner til genopbygningen. Det er den største investering i den danske del af Nordsøen nogensinde, fortæller partnerne i Dansk Undergrunds Consortium i deres pressemeddelelse.

Genopbygningen anslås at forlænge Tyra-feltets levetid med 25 år og garanterer en produktion på 200 millioner tønder oliækvivalenter. Heraf er to tredjedele gas og en tredjedel olie.

Mandag den 11. december mødtes partnerne bag genopbygningen til reception hos Mærsk Oil. Også minister Lars Christian Lilleholt, tidligere Esbjerg-borgmester Johnny Søtrup samt nuværende borgmester Jesper Frost Rasmussen, deltog i festlighederne. Grethen Watkins, adm. direktør i Mærsk Oil, sagde ved lejligheden:

”Esbjerg kan være stolt af byens udvikling inden for oliebranchen gennem de seneste mange årtier. Tyra giver ikke alene adskillige tusind af job og sikret Danmarks forsyningssikkerhed, det åbner også døren for mange fremtidige investeringer i Nordsøen.”

Genopbygningen starter i november 2019 og løber frem til juli 2022. I den periode vil Tyra-feltet være fuldstændig lukket for produktion.

Esbjerg havn tyra oest

Tyra-feltet er sunket betydeligt hen over årene. Nu skal feltet genopbygges og udvides for 21 mia. kr.

To nye RoRo-ramper er klar på havnen

Entreprenørvirksomheden CG Jensen har netop afsluttet arbejdet med at etablere to spritnye RoRo-ramper ved havnens nye arealer. Også en ny fortøjningspier står klar og blev taget i brug allerede før årsskiftet.

I galleriet herunder kan du se billeder af det nye område under og efter etableringen af Pier og ramper.

2017 07 05 14 12

Img 3694

Img 9829 2

Se filmen: Esbjerg Havn vokser

I 2017 udvidede Esbjerg Havn med 250.000 m2, to nye RoRo ramper og 400 m havnekaj. Det nye areal blev overdraget til havnen den 16. oktober og kommer til at bidrage til havnens positionering inden for både olie & gas, vind og RoRo. Se videoen her for at få et overblik over havnen, de nye områder og vores aktiviteter i 2017.

Gå til oversigten