september 17, 2018

Kort nyt

Tall ships 3 0

Har du spørgsmål?

Karin rix hollander

Karin Rix Holländer

Direktionssekretær

Esbjerg Havn skal have ny direktør

Direktør Ole Ingrisch forlader Esbjerg Havn med udgangen af februar 2019. Ole Ingrisch blev direktør for Esbjerg Havn i 2003 og har siden da stået i spidsen for en markant udvikling af Havnen. I den periode er Esbjerg Havn vokset med mere end en million kvm efter etableringen af Østhavnen. Samtidig er både top- og bundlinje øget markant. Esbjerg Havns bestyrelse går nu i gang med rekrutteringen af en ny direktør, som forventes at tiltræde den 1. marts 2019.

Installationsprojekterne på Horns Rev 3 er gået i gang

I løbet af sommeren er installationen af møllerne på Horns Rev 3 gået i gang. Den første af de i alt 49 møller blev installeret torsdag den 19. juli. Nu er 15 af møllerne installeret, fortæller Vattenfall, som opfører parken. Arbejdet med at installere resten af møllerne løber indtil sidst på året, og parken forventes i fuld drift i første halvdel af 2019.

Møllerne er af typen MHI Vestas V164-8.0 MW, som er verdens største serieproducerede vindmølle. Det er første gang, at de installeres i en dansk vindpark, og den første mølle forventes at levere strøm allerede i løbet af efteråret.

Ny vind 2 0

Nogle af komponenterne til Horns Rev 3 ligger klar på kajen i Esbjerg.

Bilterminalen i Østhavnen er åbnet

Tirsdag den 4. september indviede SAL (Scandinavian Auto Logistics, red.) den ny bilterminal i Østhavnen, som skal modtage og klargøre biler. Den nye terminal er på 60.000 kvm og har plads til omkring 3.000 biler. SAL råder nu samlet set over 110.000 kvm på Esbjerg Havn og modtager omkring 75.000 biler om året.

Se billeder fra åbningen af terminalen herunder.

Sal 1 0

Sal 2 0

Sal 3 0

Den nye terminal er på 60.000 kvm og har plads til omkring 3.000 biler.

Se billederne: Verdens største sejlskibe lagde til kaj i Esbjerg

Den 18.-21. juli lagde flere end 60 af verdens største sejlskibe vejen forbi Esbjerg, da byen sammen med norske Stavanger, engelske Sunderland og hollandske Harlingen var værter for kapsejladsen Tall Ships Races. Skibene lagde til i Dokhavnen og i Trakfikhavnen og flere end 500.000 besøgende tog del i festlighederne.

Tall ships 1 0

Tall ships 2 0

Tall ships 3 0

Flere end 500.000 besøgende lagde vejen forbi Tall Ships Races i Esbjerg.

Energistyrelsen har åbnet ottende udbudsrunde i Nordsøen

Frem til den 1. februar 2019 kan interesserede olie- og gasselskaber søge om nye olie- og gastilladelser i Nordsøen. Det er ottende udbudsrunde siden den første blev afholdt tilbage i 1984. De udbudte områder ligger i Central Graven, hvor de fleste danske olie- og gasfelter er, men også i områderne længere mod øst (afgrænset af 6° 15’ østlig længde).

Læs mere om udbudsrunden på Energistyrelsen.dk. Herunder kan du danne dig et overblik over de danske områder i Nordsøen.

Udbudsrunde

Kilde: Energistyrelsen

Gå til oversigten