juni 12, 2024

Tilfredsheden er stor, men vi er ikke i mål

Web PE Dennis Feb 24 001

Har du spørgsmål?

Karin rix hollander

Karin Rix Holländer

Direktionssekretær

Vores årsmøde gav grund til at være stolt over, hvor langt vi er kommet. Tilfredsheden er stor og vi fortsætter med at gøre vores bedste for at levere de bedste løsninger til den grønne omstilling. Samtidig er der behov for, at vi kan planlægge længere ud i fremtiden i langt højere grad, så vi kan blive ved med at udvikle os til gavn for havnens kunder.

AF DENNIS JUL PEDERSEN, DIREKTØR PÅ ESBJERG HAVN

Sikke en fornøjelse! På Esbjerg Havns årsmøde i maj, lagde vi op til debat om Esbjerg Havn. Som det fremgår af referatet her i nyhedsbrevet, inviterede vi til en åben snak, ’skyd på ledelsen’, for at høre deltagernes forventninger, krav og erfaringer fra deres samarbejde med havnen.

Heldigvis er tilfredsheden stor og vi vil fortsætte med at gøre vores bedste for at levere gode løsninger for havnens kunder.

Formanden for havnen Søren Gade talte om endnu et skelsættende år, og at vi fremover må vende os til, at verdens øjne hviler på os, fordi havnen og virksomhederne på havnen er frontløbere i den grønne omstilling. En opfattelse, som borgmester i Esbjerg Kommune, Jesper Frost, også delte og trak på sine erfaringer fra udlandet, hvor andre byer ser måbende til i Esbjergs indsats i den grønne omstilling.

Vi har netop indviet et nyt ladepunkt for ellastbiler på havnen, der er det første i Vestjylland, og snart sættes verdens største havvandsvarmepumpe i gang med at lave fjernvarme til byens borgere.

Samtidig kan vi igen se øget aktivitet på mange af havnens forretningsområder. Vi har nye terminaler til RoRo på vej, der bygges haller og service-bygninger som aldrig før. Der er en generel positiv stemning i alle forretningsområder og en enighed om, at der er behov for at opskalere aktiviteten og arealet på havnen for vi kan indfri vores målsætninger

Vi begynder at se, at virksomheder nu har mulighed for og tryghed nok til at planlægge længere frem og tænke mere strategisk. Vi taler om aktiviteter, som rækker helt frem til 2030-2035.

Samtidig forventer vi også meget af den udvidede baneterminal, der er igangsat, hvor vi arbejder tæt med kunder om nye aktiviteter.

Og der er behov for, at vi kan se mere end ti i år frem i tiden. En opfattelse, som Klima-, Energi- og Forsyningsminister, Lars Aagaard, delte, da han besøgte i havnen for at se de seneste fremskridt i havens aktiviteter. Som formand for Nordsøsamarbejdet, kommer ministeren og hans kollegaer til at fremlægge deres anbefalinger til den nye Europa-Kommission for, hvordan at vi sikrer bedre rammer for at nå i mål med de ambitiøse grønne målsætninger for vind i Europa. Det glæder vi os til.

Jeg ser tilbage på 2023 med stor tilfredshed og er håbefuld og tilfreds med den udvikling, som vi er i gang med i år for havnen og vores kunder.

Gå til oversigten