juni 23, 2023

Vindboom og travlhed på Havnen sikrer nye ruter fra Esbjerg Lufthavn

Crew change

Har du spørgsmål?

Karin rix hollander

Karin Rix Holländer

Direktionssekretær

En ellers lukket flyrute til Stavanger er genåbnet, og en ny destination er tilføjet til Esbjerg Lufthavns ruteoversigt. For Esbjerg Lufthavn følger med den rivende udvikling på Esbjerg Havn, hvor travlhed i vindindustrien skaber efterspørgsel efter at få fragtet offshore personel til og fra de to energibyer.

I marts måned lukkede Danish Air Transport ruten fra Esbjerg Lufthavn til Stavanger efter 26 år. Men på grund af stor efterspørgsel fra erhvervslivet i Esbjerg – blandt andet fra virksomhederne på Esbjerg Havn – har Esbjerg Lufthavn sørget for, at flyene til Stavanger igen er på vingerne med en ny operatør.

Kerneforretningen hos Esbjerg Lufthavn er nemlig at betjene rejsende inden for maritim- og vindenergibranchen. Blandt andet ved crew change, når virksomhederne skal sende folk offshore. Og en voksende vindindustri har øget det behov.

Derfor åbnede Esbjerg Lufthavn også i slutningen af sidste år en ny flyrute til den engelske energihub Humberside.

”Vi vil gerne servicere der, hvor vi kan mærke en efterspørgsel. Derfor følger vi havnens udvikling og er i tæt, løbende dialog med virksomhederne på havnen, så vi har mulighed for at se, hvor behovet er nu og på sigt, især inden for vind- og offshore-relaterede aktiviteter,” siger lufthavnschef i Esbjerg Lufthavn, Susanne Kruse Sørensen.

Hun peger på, at der i forbindelse med den grønne omstilling i Nordsøen generelt er kommet et tættere parløb mellem havne og lufthavne.

På Esbjerg Havn er de også glade for både den nye rute til Humberside og den genåbnede rute til Stavanger.

”Vi er meget glade for, at blandt andet vores kunder på havnen får øgede muligheder for transport til Humberside og Stavanger, og det giver muligheder for optimalt at udnytte placeringen af vores tre energibyer,” siger salgsdirektør Jesper Bank og påpeger:

”Det er interessant, hvordan vi inden for de seneste 20 år har fået samme form for udvikling inden for vind, som vi tidligere havde på olie/gas.”

Gå til oversigten